Obě tělocvičny na základní škole v ulici E. Valenty v Prostějově čekají v letošním a příštím roce rozsáhlé stavební úpravy. Zastaralá vnitřní sportoviště projdou finančně nákladnou rekonstrukcí, která podle radních bude stát téměř 11 milionů korun. Konkrétním předmětem veřejné zakázky je rekonstrukce velké (281 m2) a malé tělocvičny (212 m2).

„Půjde o interiérové úpravy tělocvičen a bezprostředně přiléhajícího zázemí včetně technických a technologických prvků. V rámci rekonstrukce malé tělocvičny pak mluvíme o modernizaci galerie ve druhém nadzemním podlaží,“ prozradil prostějovský primátor František Jura (ANO 2011) s tím, že obě rekonstrukce vyjdou téměř na 11 milionů korun. Tato veřejná zakázka bude financována z prostředků města Prostějova a případné dotace z Olomouckého kraje, o kterou magistrát bude žádat.

Uvedené práce budou rozděleny na dvě etapy. „První, tedy práce na velké tělocvičně, bude zahájena na začátku června tohoto roku a hotovo by zde mělo být ve druhé polovině letošního srpna. Další etapa, práce v malé tělocvičně, začne začátkem června o rok později a potrvá do 26. srpna 2022,“ upřesnil termíny Jura.

Zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky radní na svém posledním jednání schválili a souhlasili se zasláním výzvy k podání nabídky šestici možným dodavatelům. „V hodnocení budeme dávat největší důraz na nabídku s nejnižší celkovou cenou díla v kombinaci s nejdelší záruční dobou,“ doplnil primátor.

Poslední a rozhodné slovo k celé záležitosti a žádosti o dotaci budou mít zastupitelé.