Ještě se po něm ani nezačalo jezdit, vždyť je stále ve fázi výstavby, přesto si už severní obchvat města vyžádal svoji první tragickou daň. Pod jedním z budovaných mostů projížděla seniorka na kole a zřejmě vlivem silného poryvu větru upadla na zem.

Pád měl ovšem ještě mnohem vážnější dohru. Ženu totiž na zemi přejelo a usmrtilo osobní auto! Co cyklistka i zmíněné vozidlo dělaly na stavbě, je otázkou vyšetřování. Tragédie byla záhadná i v tom, že policie o ní až do neděle odmítala informovat. Vyšetřovatelé totiž neznali totožnost nebohé důchodkyně a požádali veřejnost o pomoc. Nyní už víme, jak se věci mají!

 

Dopravní nehoda s tragickými následky byla ze severu Prostějova nahlášena ve čtvrtek 8. dubna před polednem. Městem se záhy začaly nést ty nejhorší zprávy. „Ta paní je mrtvá! Normálně tu ženu přejelo auto,“ zněl jeden z několika telefonátů. Okamžitě jsme s dotazy kontaktovali policii. Ta sice případ potvrdila, o průběhu smrtelné události však během pátku nepadlo ani slovo. Těsně před uzávěrkou ale kontaktoval Večerník tiskový mluvčí František Kořínek a prozradil nám, že policie už zjistila totožnost mrtvé seniorky!

„Šel jsem ve čtvrtek po poledni kolem místa a viděl jsem pod mostem přes právě budovaný severní obchvat hned několik policejních vozů a také automobil pohřební služby. Na silnici leželo rozbité kolo a byla tam odstavena i dvě další civilní auta. Chodím touto cestou pravidelně a vím, že si někteří cyklisté po nedokončeném severním obchvatu zkracují cestu. Co tam ovšem dělala ta auta, to netuším, není vyloučeno, že patřila někomu z těch, kteří se podílejí na stavbě obchvatu. Od dalších lidí jsem slyšel, že zde auto mělo srazit nějakou starší paní, která tudy projížděla na kole. V ten den hodně foukalo, není vyloučeno, že i to mohlo sehrát svoji roli,“ popsal událost ze svého pohledu čtenář Večerníku, který redakci na celou záležitost upozornil.

S otázkami ohledně průběhu a příčin smrtelné nehody jsme se uplynulý pátek obrátili na Policii ČR. Místo odpovědí však nejdříve přišla žádost o zveřejnění pátrací relace, pomocí níž se policisté snažili zjistit totožnost nebohé seniorky. Ta měla být silnější postavy, asi 165 centimetrů vysoké, ve věku přibližně 70 až 80 let a s krátkými světlými vlasy. Tato žena se ve čtvrtek 8. dubna dopoledne pohybovala na dámském jízdním kole červenooranžové barvy s nápisem Lady 26 se zeleným lankovým zámkem na severním okraji Prostějova, a to nedaleko cyklostezky k obci Smržice. Na sobě měla červeno-modrou šusťákovou bundu s převládající červenou barvou, šedé kalhoty a textilní tenisky modré barvy s bílou podešví a zeleným lemem v horní části. „V tuto chvíli nemáme ke zveřejnění další informace nad rámec výzvy veřejnosti o ztotožnění cyklistky,“ sdělil stroze František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov na opakovanou otázku Večerníku, co přesně se vlastně na stavbě severního obchvatu stalo.

V neděli 11. dubna po poledni však policejní mluvčí kontaktoval redakci Večerníku s podrobnějšími zprávami. „Občané nám na základě pátrací relace v prostějovských médiích pomohli identifikovat oběť nehody, za což bych jim chtěl poděkovat,“ uvedl Kořinek a tentokrát již poskytl k události podrobnější informace. „Mohu potvrdit, že na stavbě severního obchvatu došlo ke smrtelné nehodě, při které byla osobním vozidlem Škoda Octavia usmrcena šestasedmdesátiletá seniorka z Prostějova jedoucí na jízdním kole. Příčiny neštěstí a míra zavinění je předmětem dalšího vyšetřování. Stejně jako to, co cyklistka i řidič uvedeného vozidla pohledávali na uzavřené stavbě,“ sdělil Večerníku František Kořínek.  (mik, mls)

POKUD JSTE NĚCO VIDĚLI, NEBO MÁTE JAKÉKOLIV PODROBNOSTI K TOMUTO PŘÍPADU NAPIŠTE NÁM E-MAIL NA ADRESU Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ČI NÁS KONTAKTUJE NA TEL. ČÍSLE 608 723 851.