Že vypití několika skleniček vína a jízda na kole nejsou příliš vhodnou kombinací, se předminulou neděli přesvědčil starší muž. Ten na silnici mezi Vícovem a Plumlovem nezvládl svá řídítka, sjel do příkopu a v plné jízdě narazil do stromu. Alkoholem ovlivněný cyklista se zranil a musel být převezen do nemocnice. 

„V neděli čtvrtého dubna před devatenáctou hodinou jel dvaašedesátiletý cyklista po silnici z Vícova k Plumlovu. Při jízdě po rovném úseku nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci a v silničním příkopu narazil do stromu. Muž při dopravní nehodě utrpěl zranění, proto očití svědci věc oznámili na linku tísňového volání. Po prvotním ošetření byl muž sanitkou převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Muž jevil zjevné známky opilosti, která se potvrdila i provedenými dechovými zkouškami. Těmi policisté změřili hodnoty 1,77 a 1,82 promile alkoholu v dechu. Se změřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití několika skleniček vína před jízdou,“ dodal Kořínek.