O těchto dvou už toho Večerník napsal hodně. Koncem uplynulého roku se rozběhl soudní proces s Michal Šobrem, který před zraky nezletilých dětí dosti brutálním způsobem zmlátil svoji družku.

Agresor způsobil ženě zranění, s nímž byla hospitalizována v nemocnici. Kvůli zranění páteře pak nějaký čas nosila krční límec. Vše nasvědčovalo tomu, že v úterý 6. dubna padne v celé věci rozsudek, kvůli náhlému onemocnění znalkyně se tak ovšem nestalo. Večerník byl u toho!

Italskou domácnost Michala Šobra a jeho družky žijících v Italské ulici řešila přestupková komise dvaatřicetkrát! Policisté tam však vyjížděli mnohem častěji. Sedmatřicetiletý muž byl za obtěžování své přítelkyně postupně odsouzen k veřejně prospěšným pracím, „podmínce“ a teprve po letech vášnivých hádek přišel nepodmíněný trest. Opakovaně totiž porušoval soudně nařízený zákaz styku s paní Tatianou, na každém kroku ji pronásledoval, neustále zvonil u jejího bytu, ženě nadával a tropil žárlivé scény doma i na veřejnosti. On sám si však nikdy očividně nebyl schopný připustit, že by dělal cokoliv špatného. Vše ospravedlňoval svojí nehynoucí láskou k vysněné dámě… Kromě této „lásky“ však zásadní roli v konfliktech těchto dvou lidí nepochybně hrála oboustranná záliba v alkoholu.

Ani vězení však oba partnery očividně nepoučilo. Michal Šobr z něj byl pro dobré chování propuštěn již loni 1. dubna. Ve stejný den se nastěhoval ke své „lásce“, s níž měl malou dceru. Proč tak učinil a jak je možné, že žena, kterou opakovaně pronásledoval, jej vzala zpět do bytu? To ani jeden z nich nedokázal rozumně vysvětlit.

Bratrův mobil vyhodil z balkónu“

Konflikt na sebe nenechal dlouho čekat. „Michal Šobr přišel z práce, ze začátku byl v pohodě, pak se mezi ním a mojí mámou rozpoutala hádka, kterou jsem slyšel i přes sluchátka, co jsem měl na uších. Šel jsem se podívat, co se děje a uviděl jej, jak sedí obkročmo na mámě, drží ji za vlasy a tluče její hlavou o zem. Dával jí i facky. Bratr běžel pro mobil a chtěl zavolat policisty, jenže telefonu se zmocnil Michal Šobr a vyhodil jej z balkónu. Mezitím maminka utekla k sousedům bydlícím pod námi. Nikomu kromě ní neublížil, připadal mi ale jako pod vlivem drog, měl pěnu u pusy,“ vypověděl policistům nezletilý syn poškozené, který byl konfliktu přítomný i se svým bratrem.

Obžalovaný čtení výpovědi nevlastního syna sledoval prostřednictvím videokonferenčního zařízení z vazební věznice v Olomouci. S výpovědí nesouhlasil, jeho nekonkrétní námitky však působily zmateně a nepřesvědčivě.

Po uvedeném konfliktu se poškozená z bytu v Italské ulici musela vystěhovat, zároveň dle svých slov utrpěla trauma. Za to vše od obžalovaného požaduje 50 000 korun, ten její nároky bez výhrad přijal, přestože u soudu nebyly nijak zvlášť odůvodněné. „Vše zaplatím, hned jak budu moci začít pracovat,“ sliboval Michal Šobr. Otázkou je, kdy se tak stane, vzhledem k neustálé recidivě mu totiž hrozí další nepodmíněný trest vězení.

V dané věci měla být minulé úterý vyslechnuta také soudní znalkyně, ta se však z důvodu náhlého onemocnění z jednání narychlo omluvila. Rozsudek proto nepadl a hlavní líčení bylo opět odročeno.