Poměrně rušnou diskusi vzbudil na mimořádném jednání zastupitelstva záměr radních oplotit pozemek na nároží Plumlovské s Anglickou ulicí a vytvořit tak bezpečnou psí loučku. Ano, jde přesně o ten pozemek, který se i vzhledem k jeho lukrativnosti nedaří magistrátu dlouhá léta prodat nebo ho využít nějak smysluplněji.

„Prozatím je zde zřízena psí loučka a občané nás žádali, zda bychom tento prostor nemohli oplotit. Hlavně kvůli bezpečnosti, aby pejsci při venčení nemohli vběhnout do silnice. Jedná se o pevné oplocení v celkové délce zhruba osmdesát metrů provedené z čtyřhranného pletiva výšky sto centimetrů s osazením jedné dvoukřídlé brány a jedné jednokřídlé branky,“ představila záměr radních náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov). 

Vzhledem k tomu, že na výše uvedenou akci nejsou v rozpočtu města pro rok 2021 vyčleněny žádné finanční prostředky, požádali radní minulou středu zastupitele o schválení 150 000 korun, aby k oplocení psí loučky mohlo dojít. „Sto padesát tisíc není tolik, ale osobně to považuji jen za provizorní řešení. Vůbec se vám nepovedlo to, že jste prodali sousední pozemky s garážemi stejně jako přístupovou cestu k nim. Tím pádem celý prostor až ke kruhové křižovatce v Plumlovské bude škaredý asi pořád, pokud se s ním něco neudělá. Osobně bych tam rád viděl například protihlukovou zeď a za ní krásnou zeleň, která by nebyla zasažena hlukem z dopravy. A součástí této zelené oázy by mohla pak být klidně i psí loučka,“ pronesl svůj názor František Fröml (Změna pro Prostějov. Jak vzápětí dodal, uměl by si představit i prodej tohoto lukrativního pozemku s tím, že investor by zde postavil smysluplnou stavbu. „Přijde mi absurdní, aby tento poměrně velký prostor byl řešen jakýmsi oplocením psí loučky za sto padesát tisíc korun. Měli bychom na tomto pozemku naplánovat něco daleko přínosnějšího než ho obehnat plotem,“ řekl také Petr Lysek (Na rovinu!).

„Mně se celý projekt oplocení psí loučky na tak exponovaném místě zdá poměrně absurdní. Projede tudy spousta aut, projde spousta lidí a vrazit sem ještě nějaký plot, který bude jako pěst na oko, není nejšťastnější řešení,“ přidal ještě další opoziční zastupitel Aleš Matyášek (Na rovinu!)

Oplocení psí loučky v Plumlovské ulici nakonec schválilo 30 přítomných zastupitelů, pouze jeden byl proti a dva se zdrželi hlasování.