Minulý čtvrtek ve večerních hodinách řešili policisté prostějovské skupiny dopravních nehod hned dvě srážky automobilů se zvěří. V prvním případě mladá slečna za volantem škodovky srazila srnu, zvíře se ale potom najít nepodařilo. Druhá patálie přinesla smrt zajíci, který srážku nepřežil a řidičce Peugeotu zůstal nebohý ušák zaklíněný v předním nárazníku.

„K první nehodě došlo patnáctého dubna ve dvacet hodin mezi Hluchovem a Přemyslovicemi, kdy jednadvacetileté řidičce Škody Fabie do jízdní dráhy z lesního prostoru vlevo od komunikace náhle vyběhla srna. Řidičce se střetu již nepodařilo zabránit a levou přední částí vozidla srnu srazila. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Srnu se nalézt nepodařilo,“ popsal František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Přesně o dvě hodiny později došlo k podobné události, a to asi 22 kilometrů jihovýchodně na silnici mezi obcemi Sněhotice a Podivice. „Tam devětačtyřicetileté řidičce Peugeotu do cesty z levé strany náhle vyběhl zajíc. Při střetu s čelní částí vozidla byl zajíc usmrcen a jeho tělo zůstalo zaklíněno v prostoru předního nárazníku. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Zajíc byl předán členovi místního mysliveckého sdružení,“ uvedl František Kořínek s dodatkem, že ke zranění osob při uvedených nehodách nedošlo. Alkohol u obou řidiček policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.