Otřesný případ chování staršího muže řešili minulou středu 13. dubna strážníci městské policie. Mužův pejsek vykonal svoji potřebu na okýnko sklepa domu, jehož majitelka stála kousek vedle. Svoji nelibost dala najevo páníčkovi, který však místo omluvy zareagoval zcela jinak. Seniorku slovně napadl a pak jí dokonce plivl do obličeje a kopl do ruky!

Večerní procházka ulicemi Prostějova se čtyřnohým kamarádem určitě nedopadla podle představ osmašedesátiletého muže. „Jeho pes se při venčení vyčůral na sklepní okno rodinného domu. Tuto událost viděla majitelka, která se bavila se sousedkou venku na ulici. Oslovila muže s tím, že se jí nelíbí, když jeho pes močí na její dům. Následná reakce byla pro ni překvapující. Majitel psa k ní přistoupil do těsné blízkosti, plivl jí do tváře a urazil slovy ´ty stará bábo!´. Žena se bránila a agresora odstrčila rukama. Ten jí na oplátku nohou kopl do levé ruky, následkem tohoto útoku byl oteklý palec. Lékařské ošetření napadená ale nepožadovala,“ popsal incident Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

K jiným zraněním nebo ke škodě na majetku během napadení nedošlo. „Svým chováním je útočník podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Strážníci vše zadokumentovali včetně svědecké výpovědi a celý případ byl oznámen správnímu orgánu k projednání,“ konstatoval Zapletal.