Vzhledem k náročnému programu mnozí očekávali, že se úterní jednání Zastupitelstva statutárního města opět protáhne. Kupodivu opozice nyní až na malé výjimky jednala celkem konstruktivně a tak v pořadí třiadvacátá schůze vrcholného politického orgánu trvala bez několika minut jen šest hodin...

Zastupitelé se v úterý sešli v hale Sportcentra DDM téměř v kompletním složení, pro nemoc chyběl pouze Vojtěch Burda (ANO). Samotné jednání začalo minutou ticha na uctění památky nedávno zesnulé zakladatelky stacionáře Lipka Renaty Čekalové. Zastupitelé během jednání schválili například zakoupení stacionárních radarů na měření rychlosti vozidel a vůbec obnovení jejich činnosti v ulicích města, dále dotace do sportu, kultury a sociální oblasti, jednalo se o prodeji pozemků ve Ptení a s tím zároveň také o potencionálních zájemcích o ptenský zámek. Na zastupitelstvu byl rovněž jednohlasně zvolen do funkce ředitele městské policie Libor Šebestík. Se zastupiteli se posléze po osmadvaceti letech ve funkci rozloučil vedoucí odboru dopravy prostějovského magistrátu Miroslav Nakládal, který odchází do důchodu. Zároveň byl představen jeho nástupce, jenž vyhrál výběrové řízení.

Zastupitelé také probírali problematiku ochranných proticovidových nástřiků ve školských zařízeních v Prostějově, vyslechli si zprávu o jednání radních se zástupci Správy źeleznic o bodoucnosti místního nádraží a schválili nové názvy ulic v Domamyslicích.