Takové krádeže se opravdu nevyplatí. Čtyřiatřicetiletý Antonín Procházka z Pěnčína se zlodějskému řemeslu vyučil na automatech na nápoje. V minulosti se specializoval také na kdysi velmi oblíbené mlékomaty.

Za to byl opakovaně odsouzen do vězení, z něj byl naposledy propuštěn 24. března 2017. Nyní mu hrozí, že se tam bude muset vrátit. A to navzdory faktu, že se svojí přítelkyní má čekat narození potomka. Večerník byl soudnímu líčení přítomen, na rozdíl od obžalovaného.

Záchody na prostějovském hlavním nádraží, vysavače na benzínkách a hlavně automyčky. Tak to byly hlavní cíle Antonína Procházky, který si prostřednictvím 16 krádeží přišel na celkem 116 000 korun. Poškozením zařízení způsobil škodu za dalších 83 000 korun. „Kradl jsem vždy v noci a sám. Po jsem jezdil na kole a bral s sebou páčidlo.  Bylo to v době, kdy jsem bydlel u svého nevlastního otce v Pěnčíně a zrovna jsem neměl práci. Peníze jsem utratil za pervitin a jídlo,“ přiznal se na policii Antonín Procházka, který dle obžaloby kradl od loňského jara do poloviny července.

„Během nouzového stavu jsem to nedělal, věděl jsem, že hrozí vyšší tresty,“ upřesnil Procházka, který údajně přestal krást poté, co se přestěhoval za svojí přítelkyní do Bohuslavic a našel si práci. Nyní si prý jako stavební dělník po brigádách vydělá minimálně 26 000 korun čistého měsíčně. Rozhodně mu přijdou vhod, protože bude muset uhradit celkovou škodu zhruba 200 000 korun.

K soudu navzdory slibům obžalovaný nedorazil. Soudce Petr Vrtěl však stál o jeho výpověď, proto rozsudek v této věci nemohl padnout. „Na obžalovaného bude vydán příkaz k zatčení,“ uzavřel Petr Vrtěl s tím, že hlavní líčení odročil na polovinu května.