Dálnice D46 protínající prostějovský region je nyní plná částečných uzavírek a tím i dopravního značení. Šofér dodávkového vozidla Fiat si nevšiml směrových desek, vjel na ně a doslova je rozstřelil jako kuželky. Letící desky pak poškodily i druhou dodávku jedoucí těsně v závěsu.

„V pátek 16. dubna v 10.20 hodin jel osmačtyřicetiletý řidič s dodávkou Fiat po dálnici D46 ve směru z Prostějova na Vyškov. V prostoru dvaadvacátého kilometru v místě zúžení z důvodu nepozornosti narazil do celkem osmi směrových desek. Sražené dopravní značení poškodilo jak dodávku Fiat, tak i dodávku Opel jedoucí za ní,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Ke zranění osob nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na devadesát tisíc korun,“ shrnul policejní mluvčí následky.

Alkohol u řidičů obou dodávek policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. „Přestupek řidiče Fiatu vyřešili na místě uložením pokuty ve výši dvou tisíc korun. Provoz na dálnici nebyl omezen, protože poškozená vozidla byla odstavena do uzavřené části komunikace. Po prohlídce poškození vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci dodávky Fiat,“ doplnil František Kořínek.