Kauza finančních nesrovnalostí v hospodaření Národního domu způsobená bývalým ředitelem Jiřím Hlochem je nyní v rukou detektivů hospodářské kriminálky. Magistrát podal na exšéfa restaurace trestní oznámení na konci září loňského roku poté, co bylo v účetnictví Národního domu odhaleno manko v tržbách. Přesná částka nebyla nikdy oficiálně sdělena, hovoří se až o sedmimístné sumě!

Na vývoj celé kauzy se minulé úterý ptali i zastupitelé. „Vyšetřování této záležitosti ze strany Policie ČR nadále probíhá a postupně jsou zváni k výslechům všichni aktéři této kauzy. Ať už se to týká mě jako předsedkyně správní rady Národního domu, tak předsedy dozorčí rady a současného ředitele. Vše je v běhu, více informací po dobu policejního vyšetřování sdělit nemůžeme,“ uvedla Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova), která je předsedkyní správní rady obecně prospěšné společnosti Národní dům.

Mimo jednání zastupitelstva se pak k celé události Večerníku vyjádřil tako opoziční zastupitel a zároveň člen správní rady Národního domu Jan Navrátil (Změna pro Prostějov). „Potvrzuji, že policejní vyšetřování trestního oznámení ve věci krácení tržeb bývalým ředitelem Jiřím Hlochem probíhá. Finančnímu úřadu Národní dům Prostějov již dopočtenou dlužnou daň řádně doplatil dle splátkového kalendáře. Národní dům funguje, vaří a rozváží jídlo. Samozřejmě v omezeném režimu, jako ostatně téměř všechno kolem nás,“ řekl Večerníku Navrátil.