V řadách prostějovské městské policie pracuje už od jejího založení v roce 1991. Třiadvacet let pak působil ve funkci zástupce ředitele Jana Nagyho. Po jeho odchodu do důchodu se pochopitelně zúčastnil výběrového řízení, a jak Večerník avizoval už v minulém čísle, s přehledem ho vyhrál. Zbývala tak už jen poslední formální záležitost, aby Libora Šebestíka do pozice nového šéfa prostějovských strážníků schválilo zastupitelstvo. A při pohledu na úterní hlasování nebylo co řešit...

Ještě než dostal slovo vítěz konkurzu na post ředitele Městské policie Prostějov, popsal primátor František Jura zastupitelům stručně průběh výběrového řízení. „Přihlásilo se do něj celkem jedenáct uchazečů. Po vyhodnocení všech přihlášek bylo k řízenému pohovoru s výběrovou komisí pozváno deset uchazečů. Po absolvování všech pohovorů dospěla výběrová komise k závěru, že u čtyř vybraných nejlepších účastníků budou provedeny psychologické pohovory a psychologické testy policejní psycholožkou Renátou Střížovou. Komise se následně sešla čtyřiadvacátého března, aby vyhodnotila psychologické posudky a stanovila, že se jako první v pořadí kandidátů na funkci ředitele Městské policie Prostějov umístil Libor Šebestík,“ uvedl primátor Jura(ANO 2011), který vzápětí Šebestíka vyzval, aby se zastupitelům a zastupitelkám představil.

„Letos v srpnu to bude už třicet let, co pracuji u prostějovské městské policie. Zástupcem ředitele jsem pak byl od roku 1998. Co se týká této funkce, tak vám mohu říct, že poslední rok byl pro mě hodně náročný, neboť ředitel Nagy byl na operaci a následně dlouhodobě v pracovní neschopnosti. Byl jsem v těžké situaci i vzhledem k nastalé epidemické situaci, což jsem musel řešit sám. Myslím si, že předpoklady pro výkon funkce ředitele mám, se spoustou z vás se znám osobně a v mnohých věcech jsme úspěšně spolupracovali. A věřím, že to tak bude i v budoucnu,“ pronesl Libor Šebestík.

V krátké diskusi zastupitelé a zastupitelky inaugurovanému řediteli prostějovských strážníků poblahopřáli k vítězství ve výběrovém řízení a posléze Šebestíka všemi hlasy přítomných členů schválili do funkce.

Večerník vám s novým šéfem Městské policie Prostějov přinese již brzy exkluzivní rozhovor.