Emotivní slova na rozloučenou pronesl v úterý před zastupiteli a zastupitelkami vedoucí odboru dopravy prostějovského magistrátu Miroslav Nakládal, který už za pár dní odchází do důchodu. Zároveň vedení města představilo jeho nástupce, který zvítězil ve výběrovém řízení. Stal se jím dosavadní vedoucí oddělení vozidel a bývalý dopravní policista Jan Vejmělek. Miroslav Nakládal působil ve funkci vedoucího odboru dopravy neuvěřitelných osmadvacet let.

„Chtěla bych panu Nakládalovi poděkovat za veškerou práci, kterou pro město za ta dlouhá léta udělal. Jsem mu nesmírně vděčná za to, že když jsem za ním přišla s jakýmkoliv nápadem, který jsem osobně považovala z hlediska zlepšení dopravní situace v Prostějově za dobrý, tak mě vždycky správně umravnil. Například tím, že by některé věci neměly vybočovat z mantinelů dopravních zákonů. V těchto případech mi vždy řekl, že takto to nejde, ale že zkusíme v mezích zákona vymyslet jinou alternativu. A to řešení vždycky nakonec našel,“ vysekla poklonu odcházejícímu šéfovi prostějovské „dopravky“ Alena Rašková (ČSSD), náměstkyně primátora pro oblast dopravy v Prostějově.

Zároveň zastupitelům představila nástupce Miroslava Nakládala. „Od prvního května bude novým vedoucím odboru dopravy Jan Vejmělek, vítěz výběrového řízení,“ prozradila Rašková.

Miroslavu Nakládalovi za jeho dlouholetou práci poděkoval i primátor Prostějova František Jura (ANO 2011) a zastupitelé i zastupitelky jej odměnili potleskem. „Děkuji vám všem a rád bych při této příležitosti vzpomněl na slova, která kdysi pronesl pan primátor. A to ta, že kde se jen kýve, se nic nového nevymyslí. A tímto jsem se snažil při své práci řídit celou dobu,“ pronesl se slzami v očích Miroslav Nakládal.

Po něm předstoupil před mikrofon jeho novopečený nástupce. „Jsem rodák z Prostějova a žiji zde už pětapadesát let. Na odboru dopravy pracuji už od roku 2003 jako vedoucí odboru registru vozidel. Dříve jsem pracoval v autoškole a poté jako policista na prostějovském dopravním inspektorátu,“ představil se krátce Jan Vejmělek.

S novým šéfem dopravního odboru vám Večerník přinese již brzy exkluzivní rozhovor.