Ve chvíli, kdy minulý čtvrtek dopoledne přistál mezi panelovými bloky na rozhraní Tylovy a Dobrovského ulice v Prostějově vrtulník letecké záchranné služby, nevěstilo to nic dobrého. Navíc do jednoho z bytů v této lokalitě zamířili i policisté.

A když po pár desítkách minut dorazil také vůz pohřební služby, začaly na povrch vyplouvat informace o tragédii. První zvěsti o tom, že v bytě panelového domu v Tylově ulice se pobodali dva muži, se však ukázaly jako naprosto smyšlené. Jak vyplynulo z důsledného ověřování informací Večerníkem, šlo o náhlé úmrtí ani ne čtyřicetileté ženy, které bohužel nezachránila život ani dlouhá resuscitace lékařů z letecké záchranky.

Přítomnost záchranářského vrtulníku i většího počtu policistů vyvolaly okamžitě mezi lidmi celou řadu někdy i hodně divokých spekulací. Prvotní fámy o násilném trestném činu se pár desítek minut po události rozplynuly jako pára nad hrncem V průběhu dalších hodin bylo vše uvedeno na pravou míru. „Zemřela mladá žena zhruba kolem čtyřicítky, žila tu v bytě jen s maminkou, pro niž to musí být velice bolestná ztráta. Byla vcelku dost obézní, zemřít měla snad na plicní embolii, svoji roli v tom mohl sehrát i covid,“ prozradilo Večerníku unisono hned několik obyvatel okolních domů.

„Mohu potvrdit, že v lokalitě sídliště Tylova v Prostějově došlo k náhlému úmrtí osoby. Cizí zavinění bylo na místě vyloučeno a přivolaný lékař nařídil zdravotní pitvu,“ uvedl pro Večerník František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. Další podrobnosti uvést nechtěl.

Trochu sdílnější byli na záchrance. „Z důvodu závažnosti případu byl na místo vyslán vrtulník letecké záchranné služby. Šlo o ženu mladšího věku, která zkolabovala, došlo u ní k zástavě dechu a bezvědomí. Přestože naši lékaři ženě poskytli okamžitou pomoc a zhruba hodinu se pokoušeli o resuscitaci, obnovit životní funkce se nepodařilo. Pokud se mám vyjádřit k příčinám úmrtí, byla by to ode mě jen pouhá spekulace. Ty určí až zdravotní pitva zemřelé,“ sdělil Večerníku Petr Šmejkal, náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Pohřeb ani ne čtyřicetileté O. N. se koná ve středu 5. května. Jak Večerník zjistil, tato sympatická dáma pracovala dlouhá léta jako pokladní v Kauflandu a posléze i v Tescu.