To snad není možné! Řidič zpitý pod obraz nezvládl na dálnici rychlou jízdu, naboural do druhého vozidla a zranil jeho šoféra. Pak se sám s autem „rozplácl“ o svodidla, přičemž jej tvrdý náraz vymrštil ven z vozidla. Po příjezdu policistů jim ještě drze tvrdil, že on volant neovládal... 

„V neděli 25. dubna po patnácté hodině řídil čtyřiadvacetiletý muž vozidlo Volkswagen Vento po dálničním nájezdu dálnice D46 u obce Vranovice-Kelčice ve směru na Prostějov. Přitom zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy dopravní situaci a svým schopnostem nezvládl řízení a při zařazování do průběžného jízdního pruhu bočně narazil do jedoucího Citroënu Berlingo. Poté Volkswagen přední částí narazil do pravých svodidel, čímž se roztočil a narazil do svodidel také zádní částí. Nepřipoutaný řidič z vozidla vypadl, čehož později využil ke tvrzení, že on neřídil. Svědci nehody však jeho tvrzení popřeli s tím, že jel ve vozidle sám. Řidič Volkswagenu při nehodě utrpěl lehké zranění,“ popsal nehodu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ke zranění dalších osob nedošlo, výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 000 korun. Alkohol u řidiče Citroënu policisté dechovou zkouškou vyloučili, u šoféra Volkswagenu však změřili hodnoty 2,38 a 2,59 promile alkoholu v dechu. „Pro své jednání je tak nyní kromě několika dopravních přestupků podezřelý také z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal Kořínek.