Nakonec měl z pekla štěstí a vyvázl jen s lehkým zraněním. Chvilkovou chybu si ale řidič nákladního vozidla bude určitě dlouho vyčítat. Stačila totiž malá nepozornost a rázem z toho byl malér na dálnici. Šofér položil svůj náklaďák na bok!

„Ve čtvrtek 29. dubna v 11.50 hodin řídil čtyřicetiletý řidič nákladní automobil DAF po dálnici D46 ve směru z Prostějova na Vyškov. V prostoru dvaadvacátého kilometru, v místě vedení dopravy levou polovinou dálnice s omezením rychlosti na šedesát kilometrů v hodině, se podle vlastních slov na chvíli podíval bočním okénkem. To stačilo k tomu, že přehlédl dopravní značení ukončující dopravní omezení a vracející provoz ve směru na Vyškov do pravé poloviny dálnice. Do vodicí desky narazil a na situaci reagoval prudkým brzděním. V důsledku toho vozidlo pokračovalo rovně a najelo na betonový panel ukončení středových svodidel. Po najetí na panel se vozidlo převrátilo na levý bok. Směrovací deska byla nárazem odhozena a poškodila protijedoucí Peugeot,“ popsal havárii František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Řidič nákladního automobilu při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 350 000 korun. „Alkohol u řidičů obou poškozených vozidel policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přestupek řidiče nákladního vozidla policisté na místě vyřešili uložením pokuty,“ doplnil Kořínek.