Jako na staveništi si v těchto dnech musí připadat obyvatelé Ochozu. Malá ves na Konicku se stala na několik měsíců neprůjezdnou. A stavební stroje i dělníci jsou všudypřítomní. V obci totiž nyní probíhá největší investice za posledních mnoho let.

 

„I jako malá obec jsme se do toho pustili. Akce byla dopředu oznámená, v obci všichni vědí, že budujeme splaškovou kanalizaci. Občany jsme dopředu připravili na to, že to bude komplikované,“ uvádí starosta Martin Bílý a prozrazuje, proč při příjezdu k vesnici řidiči narazí ze všech stran na „stopku“.

Ta ale neplatí úplně pro všechny. „Místní se domů dostanou, ať už přes upravené polní cesty, nebo mimo pracovní dobu firem. Projíždějící z okolních obcí přes Ochoz budou muset vydržet do konce uzavírky a musí počítat s trochu hustším provozem,“ konstatuje starosta Ochozu.

Také cestující autobusy mají výjimku. „V podmínkách objížďky je zachování autobusové dopravy, tam nedošlo k žádné limitaci. Práce probíhají podle harmonogramu. Práce by tedy měly skončit v termínu, možná i dříve,“ věří Bílý.

Veškerá omezení by měla skončit v závěru října.