Počasí minulých týdnů vůbec nenasvědčovalo tomu, že by jaro definitivně převzalo vládu nad zimou. Přitom v předešlých létech už v tuto dobu bývalo zvykem, že jsme se potili při třicetistupňových vedrech. Včerejšek už byl ale velice slunečný a v následujících dnech se má ale výrazně oteplit a tak se Večerník začal zajímat o to, zda už Domovní správa připravuje na letní provoz obě prostějovská koupaliště, která provozuje. A dozvěděli jsme se, že přípravné práce na novou sezónu jsou v plném běhu! 

 

Přípravy na otevření vrahovického koupaliště a pochopitelně také aquaparku v Krasicích vrcholí. „V současné době probíhá na obou koupalištích vypouštění a čištění bazénů, údržba zeleně, mytí dlažeb v okolí bazénů a příprava technologie. Ve Vrahovicích navíc probíhá zprovoznění studny tak, aby bylo možné ji využít k napouštění a dopouštění bazénu,“ shrnul probíhající práce Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov.

S jakými hlavními novinkami provozovatel koupališť letos přichází? „Zásadní změnou bude možnost on-line nákupu vstupenek. Nebude nutné je tisknout, ale postačí jejich stažení do telefonu. K tomuto účelu byly pořízeny zcela nové turnikety v aquaparku v celkové hodnotě přesahující tři sta tisíc korun,“ prozradil Průša.

Stejně jako vloni ovšem mohou do provozu prostějovských koupališť vstoupit protiepidemická opatření. Nad covidem totiž stále ještě není vyhráno. „I tak ale věřím, že obě koupaliště bude možné provozovat minimálně jako v loňské sezóně. Je jasné, že všechna opatření zvýší náklady na provoz a tak doufáme, že nás návštěvníci podpoří a budou přicházet v hojném počtu nejen v období tropických teplot, ale po celou sezónu,“ věří šéf Domovní správy.

A poslední a nejdůležitější věc. Kdy provozovatel počítá s otevřením koupaliště ve Vrahovicích a také krasického aquaparku? Už za necelé tři týdny. „Otevření obou koupališť směřujeme k pátku 28. května, samozřejmě v případě příznivého počasí,“ prozradil Večerníku Vladimír Průša.