Od pondělí 10. května bude znovu průjezdná silnice II/369 u Hanušovic. Její část se sesunula do koryta Moravy letos v únoru, komunikace kvůli tomu byla uzavřená. Jde o důležitou dopravní tepnu na severu regionu. Její otevření řidičům výrazně uleví.

 

Dobrou zprávou je, že se i navzdory nepříliš příznivému počasí podařilo práce dokončit s třítýdenním předstihem. Správa silnic připravila tuto investiční akci i s ohledem na důležitost komunikace v rekordním čase,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Jedná se přitom o provizorní opravu do doby, než se podaří celý úsek nově vybudovat. Silnice je teď průjezdná jedním jízdním pruhem. Náklady na provizorní opravu cesty a její zprůjezdnění činily zhruba tři milióny korun. Jednosměrný provoz budou na místě řídit semafory.

Průjezd není omezen tonáží. To znamená, že po provizorně opravném úseku mohou projíždět osobní i nákladní auta,“ dodal Zácha.

Olomoucký kraj zároveň připravuje kompletní opravu dané části vozovky. Ta bude technologicky mimořádně náročná – počítá totiž s vybudováním úplně nové části komunikace a zajištěním svahu nad silnicí i koryta řeky.