Zapomenout doma klíče a zabouchnout si dveře, to je vždy nemilá věc. Přesně to samé se stalo muži z Prostějova. I když v jeho bytě byla přítelkyně a stačilo tedy zazvonit, zjevně opilý chlapík zvolil domů jinou cestu. Po hromosvodu! Že ale není žádný pavoučí muž, se přesvědčil po pár vteřinách...

V pátek 7. května po dvaadvacáté hodině byl spatřen neznámý muž, jak leze po hromosvodu bytového domu v Prostějově a následně seskakuje na zem. Na uvedenou adresu byla vyslána hlídka. „Ta zjistila, že se zjevně opilý muž snažil vylézt po hromosvodu do bytu v prvním patře, kde bydlí se svou přítelkyní. Kaskadérskému kousku předcházely doma zapomenuté klíče. Při šplhání nevydrželo ukotvení hromosvodu lezcovu váhu a ve dvou místech se vytrhlo z fasády. Devětatřicetiletý muž měl štěstí, jelikož se nacházel v malé výšce, stačil bezpečně seskočit dolů,“ okomentoval počínání opilého „lezce“ Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Jak s úsměvem dodal, pavoučí muž to rozhodně nebyl. „Poškozením ukotvení vznikla škoda bytovému družstvu, která prozatím nebyla přesně vyčíslena. S jeho předsedkyní bylo dohodnuto, jakým způsobem uhradí viník vzniklé poškození. Pokud by tak neučinil, vše by se řešilo občanskoprávním sporem,“ uvedl Zapletal. „Snad si vzal muž pro příště ponaučení a raději domů půjde dveřmi a po schodech,“ doplnil mluvčí prostějovských strážníků.