Jak někdo může být pořád tak naivní? Třicetiletá žena z Prostějovska si na české internetové stránce poskytující inzerci zvířat vyhlédla inzerát nabízející štěně labradorského retrívra. Při telefonické komunikaci s prodejcem jí nebylo divné ani to, že uvedený muž mluvil velmi špatně česky. Milovnice psů mu přesto poslala peníze a radostně čekala na vysněného čtyřnohého kamaráda. Byla hodně zklamaná!

„Při on-line komunikaci se s prodejcem dohodla na zaplacení částky přesahující 11 tisíc korun bezhotovostní platbou prostřednictvím platební karty. Varováním pro uvedenou ženu nebyla ani komunikace lámanou češtinou, která napovídala, že by se mohlo jednat o cizince. Cenu dle dohody s prodejcem uhradila ve dvou platbách, ale nedočkala se už psa, ani další komunikace. Když následně ve své bance zjistila, že platba odešla do afrického Kamerunu, teprve pochopila, že se stala obětí podvodu, a věc přišla oznámit na obvodní oddělení do Němčic nad Hanou,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Policistům se dosavadním šetřením podařilo zjistit, že obdobných případů je v rámci celé republiky šetřeno už větší množství. Proto apelujeme na všechny nakupující v on-line prostředí, aby k takovým nákupům přistupovali s co nejvyšší obezřetností a nenechali se ovlivnit touhou po zboží ani zlákat výhodnou nabídkou,“ uzavřel výzvou pro veřejnost policejní mluvčí.

A my dodáváme, važte si svých peněz a nevěřte podobným internetovým nabídkám!