Nepříjemný zážitek mají za sebou lidé, kteří se uplynulou neděli pohybovali okolo plumlovské přehrady. U hráze a zejména v blízkosti letního kina v Mostkovicích je zarazily mrtvé ryby pohupující se na hladině!

„Ano, víme o tom. V místě situaci řeší místní rybářské sdružení,“ konstatovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. To se záhy potvrdilo. Na místo vyrazil přímo jednatel prostějovské pobočky svazu Pavel Müller. A veřejnost uklidnil. „Je to ryba karas, je ho tam asi padesát kusů, pak je tam jeden velký tolstolobik. Není to žádná otrava, jsou domlácení z toho, jak se třeli,“ prozradil exkluzivně Večerníku. Zmiňuje naopak, že oproti dřívějšku se jedná ještě o malý úhyn. „Minulý rok jsme snad metrák a půl tahali z přehrady. Tentokrát to není žádný problém. Není to žádný kapr, štika nebo candát,“ vyjádřil se Müller.

Pohled na mrtvé ryby samozřejmě není nic moc pěkného. Tím méně v době, kdy se čeká na zahájení koupací sezóny na přehradě. Rekreanti zde však už zbytky ryb nenajdou. „Začali jsme hned v pondělí ráno sanovat část u kina v Mostkovicích. Nebyla to žádná hrůza, věděli o tom hasiči i policisté,“ hlásí jednatel rybářů.