Další porci důležitých bodů programu jednání mají před sebou prostějovští konšelé. V úterý 1. června se uskuteční další jednání rady města, tentokrát v nové zasedací místnosti v přízemí radnice. Radní budou diskutovat o více než pěti desítkách záležitostí, na řadu přijde schvalování rozpočtových opatření na další investice, dotací, majetkoprávních záležitostí a mnohé další. A poprvé se budou také zabývat návrhy na udělení Cen města Prostějova za rok 2020.

„Budeme mít před sebou první návrhy na udělení těchto prestižních cen. Hned poté se budeme zaobírat záležitostmi osadního výboru v Žešově a schválíme výjimky ze zákazu konzumace alkoholu při pořádání kulturních a společenských akcí v rámci Prostějovského léta. Schvalovat budeme dále například návrh na zahájení zadávacího řízení na projektovou dokumentaci ke stavbě dopravního terminálu v ulici Újezd. Zabývat se budeme dotacemi pro dobrovolné hasiče, veřejnou zakázkou na rekonstrukci Husova náměstí, novostavbou pro sídlo ochránců přírody IRIS a také dofinancováním výstavby běžeckého tunelu v areálu ZŠ Jana Železného. Pošleme také žádost o dotaci na rekonstrukci fotbalového stadionu za místním nádražím i na rekonstrukci východní stěny zimního stadionu. Projednáme také výsledky konkurzního řízení na nového ředitele či ředitelku mateřské školy ve Smetanově ulici ve Vrahovicích a také mnohé další body programu, které se týkají školních zařízení v Prostějově,“ předeslal hrst novinek František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov. 

Radní budou mít na starost i mnohá rozpočtová opatření ke stavebním investicím. „Především půjde o parkoviště a fotbalová hřiště vedle haly Sportcentra DDM, o opravu příjezdové komunikaci ke hřišti 1.SK Prostějov, úpravu veřejného prostranství u základní školy na Husově náměstí, dále o návštěvnické centrum v Kolářových sadech, rekonstrukci chodníku v Žešově a mnohé další investice,“ přidal náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011).

A v neposlední řadě se budou radní jako vždy zabývat i majetkoprávními záležitostmi a na přetřes přijdou také otázky ohledně příprav jednání zastupitelstva, které se uskuteční v úterý 15. června.