Na hazardní jízdu doplatil uprostřed minulého týdne motorkář nedaleko Rozstání. Muž jedoucí značnou rychlostí, navíc podcenil technický stav staré silnice, se svým strojem skončil v příkopu, přičemž utrpěl nespecifikovaná zranění. Sanitka jej převezla do Fakultní nemocnice Olomouc.

 

Jízda dvaačtyřicetiletého řidiče ve středu 2. června odpoledne skončila v příkopu nedaleko obce Rozstání. „Nejpravděpodobnější příčinou havárie byla zřejmě rychlost, kterou řidič nepřizpůsobil stavu a povaze vozovky. Při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou vyjela motorka vpravo mimo komunikaci, vletěla do příkopu, kde stroj narazil. Řidič spadl a zůstal ležet na rozhraní příkopu a přilehlého pole. Při nehodě se motorkář zranil a z místa byl převezen vozidlem rychlé záchranné služby do Fakultní nemocnice Olomouc,“ popsala karambol motorkáře Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Požití alkoholu před jízdou vyloučila provedená dechová zkouška. Při havárii vznikla škoda osmdesát tisíc korun a událost je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ doplnila mluvčí krajské policie.