Emoce mezi obyvateli bytového domu v ulici Šárka číslo 9 a 11 vyvolala minulý týden fáma o údajném rozhodnutí, že nevábně působící „parlament“ má být srovnán se zemí! Možná by si to obyvatelé okolních nemovitostí přáli, ovšem přání je pouze otcem myšlenky! Smyšlený drb, který se rychle šířil na sociálních sítích a hlavně přímo mezi nájemníky celkem 88 bytů, ihned uťali prostějovští radní. Navíc potvrdili, že „parlament“ čeká v blízké budoucnosti rekonstrukce.

 

„Byla zde nějaká komise, která říkala, že barák stojí na spodní vodě a rekonstrukce se nevyplatí. Takže ho zbourají,“ pustila do éteru tuto „zaručenou“ zprávu jedna z obyvatelek bytového domu na Šárce. Vzbudila tak mezi ostatními zhruba třemi stovkami nájemníků značné emoce a obavy z dalšího osudu mnoha rodin. Situaci museli uklidnit až představitelé města.

„Je to absolutní nesmysl, vůbec netuším, kde se to vzalo. Jde jednoznačně o nepodloženou fámu. Nájemníky mohu uklidnit, nic takového jako bourání se dít nebude. Pro nás bude rekonstrukce Šárky navíc znamenat, že magistrát musí všem nájemníkům zajistit náhradní ubytování, což není otázka dnů,“ pronesla razantně náměstkyně primátora pro sociální oblast Alena Rašková.

„Žádná komise neexistuje a neexistovala, o asanaci objektu jsme nikdy nejednali, naopak již několik let plánujeme jeho rekonstrukci. Bohužel doba covidová ji opět odsunula,“ uvedl náměstek Jiří Rozehnal, který má na starost stavební investice v Prostějově. Jak vzápětí dodal, za pomoci dotací hodlá magistrát budovu v zoufalém technickém stavu opravdu rekonstruovat. „Předběžně jsou náklady odhadnuty na 217 milionů korun,“ dodal Rozehnal.