Ještě si budou muset počkat. Lidé, kteří pravidelně pěšky či na kole míří do Smržic, už netrpělivě vyhlížejí dokončení mostu přes právě budovaný severní obchvat Prostějova. Přestože hned první červnový den z mostu zmizely veškeré zábrany, stavba stále ještě není zkolaudovaná. I proto zůstává oficiálně nepřístupná.

Most je součástí hojně frekventované cyklostezky vedoucí do Smržic od prostějovské sportovní haly DDM. Ta nově křižuje právě budovaný severní obchvat města Prostějova. Vzhledem k přerušení cyklostezky se cyklisté i chodci museli po několik měsíců brodit rozbláceným polem. Nelze se divit, že všichni již netrpělivě vyhlíží otevření nového mostu. „Při procházce z Prostějova se nám v úterý naskytla poprvé příležitost přejít si nový most na cyklostezce do Smržic. Zábrany někam zmizely, zákaz vstupu tam žádný nebyl, tak proč toho nevyužít?“ svěřil se Večerníku jeden z místních.

Vzniká nové osvětlení

Jak se Večerníku podařilo zjistit, tak lidé by na most zatím vstupovat neměli. „Odstranění zábran je v tuto chvíli pouze dočasné, most stále není zkolaudovaný. Aktuálně se na něm dělá osvětlení, které povede už od Prostějova. Vše by mělo být hotové do konce června,“ upozornil náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal, jehož jsme se při této příležitosti zeptali, jak probíhá uzavírka výpadovky na Kostelec na Hané? „Lidé stále mohou odbočit ve směru do Smržic, od začátku července pak bude silnice uzavřená úplně. Na vše jsme opakovaně upozorňovali, navíc značení o uzavírce je umístěno už na rondelu u pernštýnského zámku. Kdo by jej přehlédl, má šanci ještě odbočit k zimnímu stadionu či k Hotelu Tennis club,“ vzkázal Rozehnal.