Celkem pětasedmdesát bodů programu mají projednat prostějovští zastupitelé na svém v pořadí již 24. zasedání v tomto volebním období. Uskuteční se v úterý 15. června ve sportovní hale Sportcentra v Olympijské ulici. Začátek je v 10.00 hodin a zájemci z řad veřejnosti ho mohou sledovat v přímém přenosu prostřednictvím internetových stránek města.

 

Vzhledem k obsáhlému programu se dá po čase předpokládat velmi dlouhé a náročné projednávání jednotlivých bodů. „Možná tak lze soudit, většinu bodů jsem ale předem projednával i se zástupci opozice, jak to ostatně dělám od začátku volebního období. Věřím, že v úterý budou zastupitelé napříč politickým spektrem diskutovat o jednotlivých bodech programu věcně a konstruktivně,“ řekl Večerníku František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějova.

Už dopoledne budeme například znát držitele prestižních Cen města Prostějova, seznam ke schválení je totiž připraven na úvod zastupitelstva. Dosud jsou však vybraná jména osobností utajena. „Nebylo by fér držitele cen zveřejňovat předem, dokud je zastupitelé neschválí,“ zopakoval primátor.

Zastupitelé v úterý 15. června dále projednají například rezignaci jednoho ze členů osadního výboru v Žešově, přijmou hned několik krajských i státních dotací nejen na investiční akce, ale taktéž na kulturní akce a čeká je rovněž schvalování značného množství rozpočtových opatření. „Jedním z nejdůležitějších bodů programu bude také schválení závěrečného účtu města Prostějova za rok 2020 a stejně tak účetní závěrky za loňský rok. Schvalovat budeme i dofinancování rekonstrukce fotbalového stadionu Za Místním nádražím, diskutovat budeme o přípravách rekonstrukce východní tribuny zimního stadionu a mnohých dalších investičních akcích,“ přidal primátor František Jura.

„Co se týká seznamu rozpočtových opatření, je na něm například rekonstrukce hasičské zbrojnice v Domamyslicích, kotelny v ulici Marie Pujmanové, kuchyně Národního domu, hlavní brány Městského hřbitova v Prostějově či tělocvičen na základní škole v ulici E. Valenty,“ upozornil na nejhlavnější rozpočtová opatření Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově.

Během zítřejšího jednání zastupitelstva se mimo jiné dozvíme také novinky z jednání mezi městem a Správou železnic ohledně osudu budovy místního nádraží, o budoucnosti revitalizace jižní části centra města nebo výsledky z jednání rady města.

Není třeba zdůrazňovat, že Večerník bude opět u toho a v příštím vydání přineseme obsáhlé zpravodajství o projednávaných bodech.