Cyklisté i chodci se již teď mohou těšit na prodloužení stezky v prostějovské ulici Pod Kosířem. O třetí a čtvrté etapě výstavby budou rozhodovat zastupitelé na své pravidelné schůzi už zítra, tj. v úterý 15. června. 

 

„Konkrétně zde mluvíme o smíšené stezce s odděleným provozem chodců a cyklistů. V ulici Wolfova je navíc navržena plocha pro stání kontejnerů na tříděný odpad. Je to náhrada za zrušenou plochu v místě stezky,“ objasnil náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011) a přidal podrobné informace k jednotlivým etapám.

Ve třetí etapě bude cyklistická stezka vedena po východní straně v ulici Pod Kosířem, v úseku od ulice Wolfova po ulici Sportovní. „Čekat nás bude úprava obrubníků v napojení na místní komunikaci, posuny vpustí, přejezdy pásů pro vjezdy na soukromé pozemky. Také je třeba přeložit sloupy veřejného osvětlení včetně nové kabeláže. Ve čtvrté etapě povede stezka po východní straně profilu místní komunikace, od ulice Martinákova severním směrem, od křížení s místní komunikací Sportovní severním směrem v délce asi 32 metrů a končí u sjezdu na soukromý pozemek,“ popsal detailně Rozehnal, který je na radnici zodpovědný za stavební investice města.

Celkové náklady na realizaci této investiční akce jsou ve výši 3,1 milionu korun. V rozpočtu města Prostějova bylo na rok 2021 na tuto akci schváleno 2,9 milionu korun. Rada města Prostějova proto po úterním jednání doporučuje zastupitelstvu schválit navýšení finančních prostředků o 200 000 korun, aby mohla být uzavřena smlouva o dílo.