Tohle nešlo přehlédnout! Pořádný rozruch vyvolal v úterý 8. června velký policejní zásah v Kladkách. O události se hovořilo nejen přímo v obci, ale i v širším okolí. Snažili jsme se zjistit, co se stalo. 

Těžkooděnci v kuklách a se samopaly se vyrojili před jedním z kladeckých domů. Dle některých svědectví měl na místě dokonce zasahovat policejní vrtulník. Podobné manévry bývají v případech, kdy zásah směřuje proti někomu, kdo je nebezpečný a může mít zbraň.

„Byli tu zřejmě kvůli muži, co měl vařit pervitin. V jeho případě by nešlo o první podobný exces. Co se ke mně ale doneslo, tak u něj nakonec nic neobjevili,“ prozradil Večerníku jeden z místních.

Starostu obce o zásahu nikdo oficiálně neinformoval. „Vím o tom, ale pouze z doslechu, takže bych se k tomu nerad vyjadřoval,“ reagoval na naše dotazy Josef Hofman.

Bezprostředně po události se Večerník obrátil i na prostějovskou policii. Zajímaly nás okolnosti celého zásahu i to, zda zadržený muž skončil ve vazbě. „Prostějovští policisté takovýto případ v uvedené obci nerealizovali,“ odpověděla stručně Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, která v těchto týdnech zastupuje absentujícího Františka Kořínka z prostějovského územního odboru.

Že se nekonal zásah z vůle prostějovské policie, je celkem logické vzhledem k faktu, že takovou zásahovou jednotkou nedisponuje. Zda v Kladkách úřadovali zakuklenci z Olomouce, Brna, či třeba Ostravy, jsme se ovšem nedozvěděli. A nic zásadního nevěděli ani místní.