Na silnici v centru Lešan došlo minulé úterý k neštěstí. Řidič osobního vozidla zde srazil malou dívenku. Ta podle policie řidiči škodovky vběhla před auto zcela nečekaně z chodníku a muž za volantem už nedokázal střetu zabránit. Školačka byla s těžkým zraněním převezena do Fakultní nemocnice Olomouc. Večerník ale zjistil, že se ji lékařům podařilo stabilizovat.

„V úterý 22. června vpodvečer jel po místní komunikaci v Lešanech řidič s vozidlem Škoda Fabia ve směru na Zdětín, když mu náhle z pravé strany z chodníku vběhla do jízdní dráhy nezletilá chodkyně. Ta chtěla přeběhnout na druhou stranu ulice. Dívenka to bohužel nestihla a došlo k nárazu, po kterém upadla na komunikaci,“ přinesla hrozivou informaci Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místo neštěstí dorazila rychle sanitka a těžce zraněnou školačku převezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc. „S oběma účastníky nehody byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. U řidiče byl proveden i orientační test na návykové látky se stejným negativním výsledkem. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 30 tisíc korun. Míra zavinění na této dopravní nehodě je i nadále předmětem vyšetřování,“ přidala Zajícová. 

Večerník se dva dny po tomto neštěstí dotazoval mluvčího Fakultní nemocnice v Olomouci na zdravotní stav malé dívenky. A přišla optimistická odpověď. „Pacientka byla přijata na Oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc a v současné době je hospitalizována na Dětské klinice ve stabilizovaném stavu,“ prozradil Adam Fritscher. (mik)