Tohle bylo velké štěstí! Bez vážných následků na zdraví skončila v úterý 29. června odpoledne hrůzně vypadající dopravní nehoda, která se stala na silnici mezi obcemi Plumlov a Vícov. Stálo za ní neopatrné předjíždění řidiče motorky.  

Muž (49) jel na motocyklu Moto Morini a na rovném úseku před mírnou pravotočivou zatáčkou směrem na Vícov začal předjíždět jiné vozidlo, a to i přesto, že v těchto místech je podélná souvislá čára. „Nedokázal se včas zařadit před předjížděné vozidlo a ohrozil řidičku protijedoucího vozidla VW Passat. Na situaci zareagoval tak, že prudce zabrzdil a tzv. položil motorku, která se setrvačností sunula proti VW. Mladá žena za volantem se snažila střetu vyhnout, proto vybočila s autem co nejvíc vpravo do příkopu. Nakonec i přes její snahu došlo ke střetu, vůz sjel mimo komunikaci do příkopu a oba dopravní prostředky začaly okamžitě hořet,“ popsala policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.

Řidička se naštěstí z hořícího vozidla dostala bezpečně ven. „Z auta vytáhla i své několikaměsíční dítě, které sedělo vzadu na dětské autosedačce. Obě vozidla následně kompletně shořela,“ dodala Zajícová. Požár byl uhašen jednotkami hasičů. Při nehodě došlo k lehkému zranění motocyklisty, matka s dítětem naštěstí vyvázli bez zranění. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 328 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření.