Podle původních plánů vedení města i celého zastupitelstva, které schválilo investici ve výši tří a půl milionu korun, se mělo začít s měřením rychlosti vozidel v Prostějově pomocí stacionárních radarů už 1. července. Večerník nyní ale aktuálně zjistil, že to tak brzy nebude!


„Ano, podle původních plánů měl být od 1. července zahájen zkušební provoz stacionárních radarů na měření rychlosti vozidel v Prostějově. Vzhledem k délce výběrového řízení a následné technické přípravy, které s uvedením radarů do provozu souvisejí, se ale termín zkušebního provozu posouvá. Předpokládáme, že zkušební provoz bude spuštěn v září. Jestli bude vše bez problémů, pak by od října mohl nastat ostrý provoz,“ vysvětlil důvod odkladu Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora statutárního města Prostějova.
Večerník a zcela jistě všechny řidiče zajímá, kde magistrát počítá s měřením rychlosti? „Zatím jsme se shodli na tom, že město zakoupí pouze jeden radar, který se ovšem bude využívat na několika místech, jež pro jeho provoz budou připravena. Po konzultaci s Policií ČR byla vybrána místa na ulicích Brněnská, Vrahovická, Wolkerova, Dolní a Olomoucká,“ uvedl Jiří Pospíšil. „Od prvního října se bude ‚naostro‘ měřit rychlost vozidel na Olomoucké, Dolní a Brněnské ulici a od roku 2022 počítáme s větším počtem radarů,“ upřesnil ještě druhý z náměstků primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO 2011).