Policisté řeší násilný zločin, ke kterému došlo poblíž centra Prostějova. Na Petrském náměstí přepadl čtyřiadvacetiletý lump od dva roky staršího mladíka. Ten tudy projížděl na skateboardu. Grázl s bohatou trestní minulostí ho udeřil pěstí do obličeje, obral o cenné věci a pak se s ním přetahoval o ledvinku. Tu už přepadený muž proti násilníkovi ubránil a incident poté ihned nahlásil policii. Strážci zákona provedli bleskovou akci a po patnácti minutách pachatele dopadli nedaleko od místa činu!

 

I přes své mládí má za sebou bohatou trestní minulost, teď čtyřiadvacetiletý muž z Prostějova po svém posledním velmi závažném zločinu skončil ve vazbě. Předminulý týden v neděli 4. července se okolo tři čtvrtě na jedenáct v noci potuloval v prostoru cyklostezky na Petrském náměstí v Prostějově. „V té době neunikl jeho pozornosti o dva roky starší mladý muž, který jel tudy na skateboardu. Zatarasil mu cestu a bez varování a jakýchkoliv předchozích náznaků mu dal ránu pěstí do obličeje s tím, že chce jeho přehrávač i se sluchátky. Napadený mladík se lekl a z obavy mu požadované věci předal. Pod pohrůžkou dalšího útoku se pachatel dožadoval i hodinek, které měl poškozený na ruce a začal mu je strhávat. To mu nestačilo a všiml si ještě ledvinky, o kterou se s napadeným začal přetahovat. Ledvinka ale v jeho rukách neskončila, protože se poškozenému podařilo útočníka udeřit a ujet na skateboardu. Škodu, kterou mu způsobil, si vyčíslil na sedm tisíc korun,“ popsala násilný čin Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Incident se naštěstí obešel bez zranění. „Bezprostředně po útoku se poškozený obrátil na policii a pachatele se do čtvrt hodiny od oznámení podařilo zadržet v ulici Šárka v Prostějově i s ukradenými věcmi. Po zadokumentování celé události skončil v policejní cele a následující den mu bylo sděleno obvinění z trestného činu loupeže. Je stíhán vazebně, kam byl v pondělí 5. července na základě našeho podání podnětu ke vzetí do vazby a rozhodnutí soudu umístěn,“ doplnila mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.