O této milionové stavební investici města Večerník již v průběhu tohoto roku informoval. Budovu základní školy v ulici E. Valenty v Prostějově čekají zásadní změny, rekonstrukcí projdou hlavně její dvě tělocvičny.


Zastupitelé na svém červnovém zasedání posvětili návrh radních na opravu tělocvičen v prostějovské základní škole v ulici E. Valenty. „Obnovou projde ta část budovy školy, ve které jsou provozovány dvě tělocvičny. A to velká o rozloze 281 metrů čtverečních a malá tělocvična s rozlohou 212 metrů čtverečních. Stavba bude rozdělena na dvě etapy. První proběhne ještě letos, druhá v roce následujícím,“ uvedl náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011) s tím, že konkrétně se bude jednat o interiérové úpravy tělocvičen a bezprostředně přiléhajícího zázemí, a to včetně technických a technologických prvků. „V rámci rekonstrukce malé tělocvičny pak mluvíme o modernizaci galerie ve druhém nadzemním podlaží,“ přidal Jiří Rozehnal.
Nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení na zhotovitele stavby předložila společnost Pozemstav Prostějov s cenovou nabídkou 12,3 milionu korun. „V součinnosti s touto připravovanou investiční akcí také žádáme o poskytnutí dotace z příslušného programu Olomouckého kraje v předpokládané výši jednoho milionu korun,“ uzavřel náměstek.