Výrazně změnit tvář by v budoucnu měla jedna z nejfrekventovanějších komunikací v Konici. A to pro řidiče i pro chodce. Silnice mezi centrem města a částí Vyšehrad je nyní ve špatném technickém stavu, přibývají díry a drolící se asfalt. Místy je taky hodně nepřehledná. To nyní chce magistrát ve spolupráci se Správou silnic Olomouckého kraje změnit.


„Záměrem města je kolem silnice, která je místy úzká a nebezpečná, vybudovat chodník. Během jednoho roku se podařilo dohodnout a vysoutěžit projektanta a dohodnout se se správou silnic na společném postupu, protože se bude muset upravit cesta,“ uvedl pro Večerník starosta města Konice Michal Obrusník. Nyní se čeká na vznik projektu.
Jaký cíl tedy má? „Plánem je projektovat chodník nejen v Zádvoří, ale taky ho protáhnout až do Vyšehradu a celá komunikace by měla dostat nový povrch. Následně by se měl udělat chodník,“ vyjádřil se první konický muž.
Představitelé města už v minulosti nechali opravit vjezd do Konice od Šubířova nebo od Hvozdu. Nyní je v plánu další proměna. A to dost výrazná i v řešení celé lokality. „V nejnižší části, v ulici Zádvoří, je to místo opravdu úzké. Křižovatka je nevyhovující. Ale našli jsme jiný způsob převedení chodníku do spodní ulice přes traktorovou stanici,“ dodal starosta Obrusník s tím, že v budoucnu by byl rád i za zbudování chodníku v Husově ulici.