Hned první den uplynulého týdne po druhé hodině ranní vyjížděli strážníci řešit rušení nočního klidu. Na tom by nebylo nic podivného, takových případů řeší městská policie mnoho. Ovšem následně se ukázalo, jak dokáže být služba nepředvídatelná a náročná. Když strážníci kontaktovali uživatele bytu, ze kterého vycházel neúměrný hluk, zjistili, že je úplně nahý a na první pohled byla očividná také jeho opilost! Naháč se pak pustil do členů hlídky a fyzicky je napadl.


„Na zákonné výzvy, aby uklidnil své hlučné chování a oblékl se, vůbec nereagoval. Začal být agresivní a vykřikoval, že noční klid neruší a ve svém bytě si může chodit, jak chce. S hlídkou odmítl spolupracovat a začal jí slovně urážet. Opakovaně byl vyzván jménem zákona, ale ani to ho nepřimělo ke slušnému chování. Naopak se pokusil zasahující hlídku fyzicky napadnout,“ popsal situaci Petr Zapletal z Městské policie Prostějov.
Nahého opilce strážníci ovšem brzy zpacifikovali. „Za použití hmatů a chvatů byl sveden na zem a spoután. Příběh měl však další, ale smutné pokračování. Zákrok strážníků vzbudil jeho přítelkyni. Ta se nenechala zahanbit a hned po probuzení začala rozhazovat různé věci po bytě. Vulgárními výrazy urážela zakročující hlídku. Po vzoru svého přítele na zákonné výzvy odmítla reagovat. Jelikož se její bojovné chování stupňovalo, následovalo použití donucovacích prostředků a opět spoutání. U obou byla provedena orientační dechová zkouška. Sedmadvacetiletá žena nadýchala hodnotu 1,92 promile alkoholu. Muž stejného věku měl naměřenou hodnotu vyšší a to 2,74 promile,“ zkonstatoval Petr Zapletal s tím, že strážníci dále zjistili, že v bytě se nachází jeden a půl roční dítě! „Vyžádali si proto přítomnost referentky sociálně právní ochrany dětí. Podařilo se také kontaktovat babičku, která se o dceru podařené dvojice postarala. Muže i ženu po lékařském vyšetření eskortovala hlídka do protialkoholní a záchytné stanice v Olomouci. Veškeré protiprávní jednání bylo oznámeno k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ informoval mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.