To snad není ani možné! Náhodní kolemjdoucí upozornili minulý čtvrtek večer městskou policii na podivně se motající ženu, která před sebou jen s velkými obtížemi tlačila kočárek s malým dítětem. Čtyřiatřicetiletá žena byla podle zjištění zasahující hlídky opilá do němoty a nadýchala bezmála tři promile alkoholu. Před strážníky dokonce několikrát upadla na zem. Dítě v ohrožení si musel přijet vyzvednout otec, případem se bude zabývat sociálka i správní orgán.

„Na značně opilou ženu s kočárkem byla městská policie upozorněna ve čtvrtek 15. července o půl sedmé večer prostřednictvím tísňové linky 156. Do oznámené lokality byla ihned vyslána hlídka. Ta o ulici dále nalezla skutečně velice opilou ženu, která při chůzi vezla dětský kočárek i s malým dítětem,“ potvrdil Večerníku Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

 

Již z prvního kontaktu strážníků se ženou, která absolutně nebyla schopna kontrolovat své chování, natož bezpečně tlačit kočárek, bylo zcela evidentní, že je pod vlivem alkoholu. „Žena nedokázala ovládat svůj pohyb a opakovaně padala na zem. Strážníci vyzvali matku dítěte k provedení dechové zkoušky. Naměřená hodnota měla pozitivní výsledek, a to 2,94 promile alkoholu. Podařilo se také kontaktovat otce dítěte, který přijel na místo,“ uvedl k případu dále Petr Zapletal s tím, že krkavčí matku čekají velké problémy. „Hlídka o celé události vyrozuměla i odbor sociálně právní ochrany dětí. Vyslaný pracovník souhlasil s tím, že o dítě a zároveň i přítelkyni se postará otec. Nezodpovědné chování čtyřiatřicetileté ženy bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu a také ho budou řešit sociální pracovníci,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.