Tohle mnohé překvapilo! Kdo v průběhu uplynulého víkendu zamířil do hypermarketu Albert, ten si z něj nákup neodnesl. Prodejna na okraji města v Plumlovské ulici totiž byla v neděli 18. července odpoledne uzavřena. Opět otevřena by měla být v srpnu. 

Důvodem je kompletní rekonstrukce objektu, jenž až do roku 2014 nesl loga řetězce Interspar. Následně jej nahradil právě Albert. „Prodejnu v novém otevřeme v úterý 10. srpna,“ uvedl k aktuální rekonstrukci tiskový mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček.

Prodejny Albert po celé republice letos prochází rekonstrukcí. Od začátku roku řetězec zmodernizoval více než desítku z nich. Jako zatím poslední byl v novém otevřen hypermarket v Mladé Boleslavi. Mezi největší novinky v něm patří samoobslužné pokladny, teplý pult či elektronické cenovky. Důraz se zde klade také na udržitelnost, kromě úsporného osvětlení jde například o nákupní košíky z recyklovaného materiálu. Ale to není vše. „V rámci udržitelného nakládání s neprodanými potravinami je na prodejně umístěný i kompostér, díky kterému se neprodané ovoce, zelenina či pečivo nevhodné k darování zkompostují a v podobě výživného substrátu pak vrátí zpět do přírody,“ uvedl Jiří Mareček s tím, že na podobné novinky se lidé mohou těšit i v Prostějově.