Další možnost, jak si nechat doručit balík, mají  v Nezamyslicích. Městys na jihu Prostějovska totiž po domluvě s firmou nechal v centru postavit Zásilkovnu. Ta právě již několik týdnů slouží obyvatelům Nezamyslic.

„Už tam naváželi, využitá tedy je. Po třech dnech od spuštění už tam firma naváží balíčky,“ konstatoval starosta městyse Vlastimil Michlíček. Zásilkovna už mimo jiné funguje i v některých okolních obcích, třeba Vrchoslavicích.

V Nezamyslicích vznikla Zásilkovna podobně jako právě ve Vrchoslavicích. „Je to na základě dohody a pronájmu místa, minimálně na rok. A pak je klasická výpovědní lhůta. S tím, že veškeré náklady šly za firmou,“ prozradil starosta městyse. Ten patří k nejlidnatějším obcím na Prostějovsku. A také na délku největším. Přibydou tedy v budoucnu i další takto využitá místa? „Jestli jich bude více? To nevíme. Spíše ne než ano. Protože dávají pouze dvě schránky s boxy, my jsme větší, dostali jsme čtyři. A maximum je šest. A že bychom byli tak velicí, že by dali i na další místo, to zase ne,“ vyjádřil se starosta. Takzvané Z-Boxy jsou nyní už ve zhruba dvou desítkách obcí Prostějovska. Podobná samoobslužná výdejní místa ale provozuje také Česká pošta.