V minulém vydání Večerník podrobně informoval o průběhu rekonstrukce Vrahovické ulice v Prostějově. A také o skutečnosti, že závěr první etapy komplikuje zdržení prací na opravách mostu přes říčku Romži, které bude zhruba dvoutýdenní. To ovšem podle sdělení náměstka prostějovského primátora pro stavební investice Jiřího Rozehnala nemění nic na skutečnosti, že dnešním dnem začíná etapa druhá. Jen s menšími úpravami.

 

Jaké jsou tedy aktuální změny spojené se druhou etapou rekonstrukce Vrahovické ulice, která měla začít v neděli 1. srpna? „Druhá etapa s drobnými úpravami začne první pracovní den v pondělí druhého srpna. Vzhledem ke zpoždění prací o dva týdny na mostu přes Romži bude ale úsek Vrahovické ulice od křižovatky s Janáčkovou ulicí až po náměstí Padlých hrdinů v provozu až do jedenatřicátého srpna! Nebude se tedy uzavírat, jak se původně plánovalo. K celkové uzavírce tohoto úseku dojde až od prvního září,“ spravil Večerník o žhavé novince Jiří Rozehnal (ANO 2011), kterého jsme požádali ještě jednou o přesný harmonogram uzavírek. „Úsek Vrahovické ulice od křižovatky ulic Tovární a Vrahovická až před  most přes Romži bude otevřen od 1. srpna. Ale pozor! Ulice Vrahovická bude v tomto úseku od prvního do patnáctého srpna včetně oboustranně slepá a bude z ostatních částí města přístupná jen přes ulicí  Říční, respektive Tovární nebo M. Pujmanové. Navíc stávající dopravní značení neumožňuje vjezd nákladním automobilům nad 3,5 tuny, a to bude státní i městská policie kontrolovat,“ odpověděl podrobně Rozehnal a vzápětí dodal další údaje o harmonogramu. „Most přes Romži a část Vrahovické ulice od mostu po ZŠ v ulici Majakovského bude otevřen od šestnáctého srpna a bude tomu následně přizpůsobena MHD. Úsek Vrahovické ulice od mostu přes Hloučelu včetně tohoto mostu až po křižovatku s ulicí Průmyslová  bude uzavřen od 1. srpna do 19. prosince. Úsek Vrahovické ulice od křižovatky  s ulicí Průmyslová po křižovatku s ulicí Janáčkova bude uzavřen od prvního do jednatřicátého srpna. Úsek Vrahovické ulice od křižovatky s ulicí Janáčkova až po náměstí Padlých hrdinů bude uzavřen od prvního září do devatenáctého prosince,“ uvedl náměstek primátora.

Večerník ještě zajímalo, jak probíhají dokončovací práce na mostě přes Romži a zda bude skutečně do 15. srpna hotov a otevřen? „Zhotovitel nás ujistil, že platí termín zprovoznění tohoto úseku od šestnáctého srpna. Na stavbě jsou naši lidé denně a kontrolují průběh prací. To, že covid bohužel způsobil výpadky ve výrobě, se stát může, ale informováni jsme ze strany zhotovitele byli na poslední chvíli, a to se nesmí opakovat,“ durdil se i po několika dnech Jiří Rozehnal.