Šok a pozdvižení vyvolal dvacetiletý mladík, který se u hlavního nádraží v Prostějově producíroval úplně nahý! V ruce měl pouze ručník a cigaretu. Není divu, že lidé mířící k vlakům přivolali policii. Strážníci také přijeli a naháče zadrželi až na Husově náměstí. „Do ulic vyrazil mladík jako nudista, ale vzápětí byly zjištěny závažné okolnosti o spáchání trestného činu,“ komentoval nevšední případ mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.

Zcela nahý nemrava se objevil v okolí prostějovského nádraží v pátek 23. července večer. Co tam dělal? A jak zareagovala veřejnost?

 „Po devatenácté hodině bylo městskou policií přijato oznámení o mladém muži, který se má nedaleko hlavního nádraží pohybovat úplně nahý. Vyslaná hlídka nalezla tohoto muže až na Husově náměstí. Byl naprosto obnažený, jen v pravé ruce držel ručník a v levé elektronickou cigaretu,“ informoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Muži zákona se pochopitelně okamžitě začali pídit po tom, co má tohle extempore znamenat. „Strážníkům dvacetiletý muž tvrdil, že právě vyšel z domu a jde na procházku do centra města. Hlídka se přesunula společně s mužem k jeho bydlišti, kde měl mít i své oblečení. Následně zjistila na domě rozbité okno, které bylo zcela otevřené. Jak k poškození došlo, nedokázal mladík vysvětlit. Velmi neobvyklé bylo jeho tvrzení, že domů musí chodit oknem, jelikož nemá klíče od vchodových dveří,“ popsal Zapletal s tím, že vlastnické právo k nemovitosti nebo nájemní smlouvu nedokázal nahatý muž strážníkům hodnověrným způsobem prokázat. „Ti tak nabyli důvodné podezření ze spáchání trestného činu a celou událost oznámili Policii ČR. Policisté si dvacetiletého muže převzali k dalším úkonům,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků.

Jak bude případ pokračovat, se dočtete v příštím vydání Večerníku.