Část silniční komunikace v Okružní ulici před kruhovou křižovatkou s Krasickou ulicí dozná brzy změn. Novinku schválili v úterý prostějovští radní a má se jednat o pokládku červeného protismykového pásu. Od tohoto opatření si konšelé slibují větší bezpečnost a snížení počtu dopravních nehod, kterých v poslední době právě na zmíněném rondelu přibývá.

Bezpečnostní protismykový povrch v podobě červeného zdrsněného pásu na místní komunikaci v ulici Okružní by měl být položen v nejbližších týdnech. „Protismykový povrch bude sloužit před příjezdem na okružní křižovatku v Krasické ulici,“ potvrdil první náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko) s tím, že tato bezpečnostní úprava byla navržena na základě provedené bezpečnostní inspekce v požadovaném úseku místních komunikací v Prostějově a okružní křižovatky v ulici Krasická. „Cílem je eliminovat rizikové faktory spolupůsobící při vzniku dopravních nehod a realizovat opaření vedoucí ke snížení počtu nehod, případně jejich následků,“ doplnil Jiří Pospíšil.

Pokládka bezpečnostní protismykové úpravy je navržena na příjezdu od ulice Okružní. „Její délka pětatřicet metrů odpovídá délce brždění při rychlosti padesát kilometrů za hodinu. Barevné provedení v červené barvě vytváří psychologické zvýraznění rizikové lokality. Náklady jsou vyčísleny na téměř 163 tisíc korun včetně DPH,“ upřesnil ještě první náměstek primátora Prostějova.