Rozsáhlá rekonstrukce kuchyně Národního domu bude v konečném součtu dražší, než se původně předpokládalo. Probíhající totální přestavba dosavadního zařízení kuchyně měla vyjít na 3,7 milionu korun, radní teď budou zastupitele žádat o schválení dalších 306 tisíc korun. Proč?


Zastupitelé budou na svém zářijovém zasedání rozhodovat o navýšení financí na vybavení kuchyně secesní památky města. „V průběhu realizace stavby došlo k vyžádaným změnám ze strany provozovatele restaurace a kuchyně, tím zároveň k nutné záměně, či doplnění některých spotřebičů a vybavení kuchyně,“ vysvětluje kroky Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov.
Změny podle něj přinesou ekonomičtější řešení pro vybavení kuchyně. „Díky těmto změnám dojde například k úspoře energií v oblasti vzduchotechniky, nově bude osazena kapotovaná kondenzační jednotka pro zvýšení kapacity chlazení, vyměněn bude například i mycí stroj za energeticky užitečnější,“ vyjmenoval namátkou některé změny náměstek, v jehož gesci jsou investice a stavební rozvoj města.
Částka za gastrovybavení, o kterém budou zastupitelé jednat, překročí 306 tisíc korun. Celková částka před zmiňovaným navýšením byla téměř 3,7 milionu korun.