Další možnost, jak si nechat doručit balík, mají v Nezamyslicích. Městys na jihu Prostějovska totiž po domluvě s firmou nechal v centru postavit Zásilkovnu. Ta právě již několik týdnů slouží obyvatelům Nezamyslic. Zásilkovna už mimo jiné funguje i v některých okolních obcích, třeba Vrchoslavicích.

V Nezamyslicích vznikla Zásilkovna podobně jako ve Vrchoslavicích. „Je to na základě dohody a pronájmu místa, minimálně na rok. A pak je klasická výpovědní lhůta. S tím, že veškeré náklady šly za firmou,“ prozradil starosta městyse. Ten patří k nejlidnatějším obcím na Prostějovsku.

A také na délku největším. Přibydou tedy v budoucnu i další takto využitá místa? „Jestli jich bude více? To nevíme. Spíše ne než ano. Protože dávají pouze dvě schránky s boxy, my jsme větší, dostali jsme čtyři. A maximum je šest. A že bychom byli tak velicí, že by dali i na další místo, to zase ne,“ vyjádřil se starosta. Takzvané Z-Boxy jsou nyní už ve zhruba dvou desítkách obcí Prostějovska. Podobná samoobslužná výdejní místa ale provozuje také Česká pošta.