K hrůzným momentům došlo minulou středu časně ráno na silnici mezi Seloutkami a Prostějovem. Osmadvacetiletý řidič Pavel D. z Určic nezvládl řízení dodávkového automobilu, vyjel z komunikace a postupně narazil do dvou stromů. Nárazy ve značné rychlosti měly fatální následky. Mladík za volantem dodávky neměl šanci přežít, lékaři po příjezdu na místo už mohli konstatovat jen jeho smrt. „Jde o třetí tragickou nehodu na Prostějovsku v tomto roce,“ připomněla mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

„Ve středu 4. srpna před šestou hodinou ranní se stala vážná dopravní nehoda s tragickými následky na silnici mezi  Seloutkami a Prostějovem. Z prozatím nezjištěných příčin narazil osmadvacetiletý řidič v dodávkovém vozidle do stromu. Náraz byl bohužel tak fatální, že řidič svým zraněním podlehl na místě a lékař mohl konstatovat pouze smrt,“ informovala už během středečního dopoledne Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Pár minut po tragickém okamžiku se na místo neštěstí sjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Lékaři už mladíkovi bohužel nijak pomoci nedokázali. Hasiči pak úzce spolupracovali s policisty. „Po události jsme protipožárně zabezpečili místo nehody, poskytli jsme součinnost Policii ČR, následně jsme asistovali odtahové službě a postarali jsme se také o úklid vozovky,“ uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Vyšetřování tragédie pokračuje. Dosud není jasné, jak mohl mladý muž za volantem dodávky takto fatálně chybovat. „Na místě byl přítomen soudní znalec z oboru dopravy a u zemřelého byla nařízena soudní pitva. Po dobu šetření nehody byla komunikace zcela neprůjezdná a provoz se obnovil krátce po deváté hodině. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 150 tisíc korun. Jiné okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnila mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

Večerník zjistil, že mužem, který minulou středu časně ráno přišel při nehodě mezi Seloutkami a Prostějovem o život, je osmadvacetiletý Pavel D. z Určic. S mladým tatínkem se rodina rozloučí dnes před polednem v obřadní síni na Městském hřbitově v Prostějově.