Od soboty 14. do soboty 21. srpna 2021 bude probíhat na letišti v Prostějově intenzivní výcvik předsunutých leteckých návodčích v součinnosti s letectvem. Akce nebude určena pro veřejnost.

601. skupina speciálních sil upozorňuje na hluk vznikající v souvislosti s leteckým cvičením. Očekává se jeho zvýšená hladina v přilehlých oblastech, které sousedí s letištěm v Prostějově. Vzhledem k plnění některých specifických úkolů české armády, ke kterým patří i nácviky navádění útoku letectva na pozemní cíle, bude nad letištěm Prostějov ve výše uvedených dnech vyhlášena zóna, ve které budou minimální výšky letu nad terénem v souladu s předpisy sníženy tak, aby odpovídaly splnění těchto úkolů.

Chcete vidět Štrasburk? Nemosite kvulêvá temô na vychod Francie, stači si zajit na véstavô fotek Jurê Vosêčkovyho v Dobromilêcách!

placená inzerce

Srpen 5, 2021 9:56 / Furtovnik

Od nás, s fotkama Jurê Vosêčkovyho – Gdêž se řekne Štrasburk, bez zeměpisné znalosti bê člověk automatickê přêřadil tento název negde do Německa. Na německéch hranicách sice město stoji, ale jaksê z drôhé stranê, teda té francózské…

Město Štrasburk je pro nekeho takê synonymem nesmêslnyho pendlováni kvulêvá zasedáni Evropskyho parlamentô. Ten se permanentně stěhôje mezê Bruselem a právě Štrasburkem. Ale to nebêl ten duvod, proč se tam mimo inšiho takê fotograf Jura Vosêčku vêdal. A to, co tam viděl, si mužete od neděle prohlidnót na jeho fotkách v Regionálnim muzeô v Dobromilêcách.