Uběhly dva roky od slavnostního otevření rekonstruované Plumlovské ulice v Prostějově. Ne všechno je ale tak perfektní, jak se původně zdálo. Už v roce 2020 byl Večerník upozorněn na to, že při silných deštích se na komunikaci vytvářejí obrovské kaluže, které pak řidičům komplikují situaci přetrvávající i několik dní. Problémy se spádovostí zbrusu nové komunikace se naplno projevily při intenzivních srážkách v pondělí 21. června i od den později v úterý 22. června.

„Plumlovská ulice je po poslední rozsáhlé rekonstrukci špatně vyspádována, i po běžném dešti, a nemusí jít pouze o přívalové srážky, na ní téměř po celé délce stojí u obrubníků a u všech odboček voda,“ upozornil magistrát občan Prostějova. „V pondělí 21. června večer se po hodinovém lijáku nedalo Plumlovskou vůbec projet,“ volala do Večerníku zase rozhořčená Jiřina Novotná z Mostkovic.

Magistrát technické problémy přiznává a ve dvou případech bude určitá místa na Plumlovské ulici u stavební firmy reklamovat. „Ulice Plumlovská je ve svém podélném profilu spádována ve dvou procentech, dalo by se tedy říci, že vlastně nemá žádný spád. Na základě této skutečnosti byly podél obrubníků realizovány i žulové kostky, takzvané odvodňovací dvojřádky. Ty odvádí vodu do uličních vpustí. To, že se v nich zdržuje voda, je jejich funkce. Voda následně pomalu odteče do uličních vpustí,“ konstatuje Petr Brückner, vedoucí odboru rozvoje a investic Magistrátu statutárního města Prostějova. „Po přívalové bouřce ze dne 21. června byla provedena prohlídka Plumlovské ulice. Ve dvou místech se držela voda z důvodu ucpané odtokové mřížky uliční vpusti, vůz Správy silnic Olomouckého kraje byl na místě a odstraňoval nánosy. V místě autobusové zastávky směrem do centra města stála voda stejně jako i v místě přechodu u Jungmannovy ulice. Toto budeme řešit reklamací,“ potvrdil Brückner.