Koncem července měla být dokončena první etapa rekonstrukce Vrahovické ulice. To se ovšem nepodařilo. Po novém mostu přes říčku Romži by měli první řidiči nakonec projet začátkem tohoto týdne. Tím ovšem komplikace na tepně do Vrahovic zdaleka nekončí...

Investice byla zahájena v druhé polovině letošního února. První etapa oprav měla skončit v polovině prázdnin, což se však stihnout nepodařilo. Práce se protáhly zejména v souvislosti s budováním mostu přes říčku Romži. Zde došlo ke zdržení kvůli prodlevám v dodávce stavebního materiálu. Aktuálně by už vše mělo být v pořádku. „Podle posledních informací by most měl být v pondělí převeden do zkušebního provozu,“ potvrdil Večerníku náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011), kterého jsme se zeptali na problém s nedodělky, o němž jsme obsáhle referovali v minulém vydání Večerníku. „Jedna věc je silnice, což je investice kraje. Její zprovoznění je aktuálně hlavní prioritou. Město pak stojí za budováním chodníků a vjezdů. V tomto ohledu jsme skutečně zaznamenali spoustu nedodělků. Mohu všechny ujistit, že magistrát stavbu nepřevezme, a tudíž ani nezaplatí, dokud nebude vše uvedeno do odpovídajícího stavu. Kdy se tak stane, to netuším, je v zájmu samotné stavební firmy, aby to bylo co nejdříve,“ reagoval Jiří Rozehnal.

V průběhu uplynulého týdne byl na Vrahovické ulici uzavřen železničních přejezd a jeho bezprostřední okolí. Od dnešního dne, tedy od pondělí 16. srpna, to samé potkalo i navazující úsek Vrahovické ulice od křižovatky s Tovární po křižovatku s Průmyslovou. „Železniční přejezd by měl být opět zprůjezdněn prvního září,“ uvedl k tomu Rozehnal s tím, že následovat bude oprava úseku od nádraží až po křižovatku na náměstí Padlých hrdinů. Ta by měla skončit nejpozději v závěru letošního roku.