Tohle by se profesionálům stávat nemělo... Předminulý pátek 6. srpna došlo na silnici mezi Vranovicemi-Kelčicemi a Prostějovem k nehodě, kterou zapříčinil řidič autobusu příměstské linky společnosti FTL. Ten zezadu napálil do odbočujícího Citroënu tak vehementně, že skončil v přilehlém poli plném kukuřice. Jeho řidič pak dokonce se zraněními odjel do nemocnice. Hmotná škoda přesáhla milion korun.

Příčinou havárie bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti. „Řidič osobního vozidla začal brzdit, protože měl v úmyslu odbočit vpravo. Vzhledem ke vzdálenosti již šofér autobusu nebyl schopen bezpečně zastavit a naboural do zadní části Citroënu. Po střetu vyjel bus vlevo mimo komunikaci, kde zastavil v travnatém břehu. Osobní vůz skončil v kukuřičném poli,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

V autobuse cestovali čtyři cestující, kterým se naštěstí nic nestalo a z místa byli přepraveni náhradním vozidlem. „Naopak šestačtyřicetiletého řidiče Citroënu odvezla sanitka do prostějovské nemocnice, kde byl ošetřen. Jeho spolucestující, která seděla vedle na sedadle, nehodu ustála bez zranění,“ prozradila Zajícová s tím, že hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 1 300 000 Kč!