Problémy udržet svůj vůz na silnici měl dvaapadesátiletý řidič nákladního automobilu Mercedes. Mezi Drahany a Bousínem už jel od krajnice ke krajnici a nakonec vyjel z vozovky, narazil do stromu, načež se zpět vrátil na vozovku a znovu narazil do stromu. Proč to všechno? Na vině je alkohol!

 

Dokumentovat okolnosti havárie jednoho z podnapilých řidičů vyjeli prostějovští policisté ze skupiny dopravních nehod minulé pondělí 16. srpna krátce po patnácté hodině Do problémů při cestě z Drahan ve směru na Bousín se dostal dvaapadesátiletý šofér, který před jízdou notně popil. „S nákladním vozem značky Mercedes Benz nejprve najel na pravou krajnici a poté do protisměru, kde vlevo mimo silnici havaroval. Po nárazu do krajnice byl vůz odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde ještě bokem narazil do stromu,“ popsala detailněji nehodu Jiřina Vybíhalová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při havárii se muž, který nadýchal 4,15 promile(!) alkoholu v dechu, lehce zranil. Záchranáři jej tedy přepravili k ošetření do nemocnice. „Nikdo další se naštěstí nezranil, předběžně odhadnutá škoda je sto tisíc korun,“ doplnila Vybíhalová s tím, že případ policisté dokumentují jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.